Αιδοίων Μονόλογοι

Το Μεσογειακό Ινστιτούτο Μελετών Κοινωνικού Φύλου σε συνεργασία με την Alpha Square παρουσιάζουν το πολυβραβευμένο έργο της Αμερικανής συγγραφέως και ακτιβίστριας Ηβ Ένσλερ, “Αιδοίων Μονόλογοι”.

14.12.2015

ΘΕΑΤΡΟ ΠΑΛΛΑΣ

Ωρα: 20:00

Εισιτήρια €20

Το αναλόγιο των ιστοριών «Αιδοίων Μονόλογοι» πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 15 χρόνια προσφοράς, δράσης και ακτιβισμού του Μεσογειακού Ινστιτούτου Μελετών Κοινωνικού Φύλου. Στοχεύει τόσο στη γνωστοποίηση του έργου του Ινστιτούτου, όσο και στην ευαισθητοποίηση του κοινού για θέματα διακρίσεων κοινωνικού φύλου. Για τον λόγο αυτό, όλα τα έσοδα θα προσφερθούν για τη στήριξη του έργου και των προγραμμάτων του Ινστιτούτου και συγκεκριμένα για τα προγράμματα πρόληψης της έμφυλης βίας και των ανισοτήτων ανάμεσα στους/στις νέους/νέες.

Το θεατρικό έργο «Αιδοίων Μονόλογοι» παρουσιάζει ιστορίες βασισμένες σε συνεντεύξεις 200 πανανθρώπινων γυναικών που προκαλούν γέλιο, συγκίνηση, αναστάτωση, λύπη, συμπάθεια κι έχουν στόχο να προκαλέσουν για ένα ευαίσθητο θέμα που παραμένει ταμπού ακόμα και σήμερα. Η συγγραφέας Ηβ Ένσλερ αποδεικνύει μέσα από τα γέλια, τα δάκρυα και τα ρίγη που προκαλούν οι ιστορίες/μονόλογοι ότι το αιδοίο είναι ένα κοινό σημείο συνάντησης για άντρες και γυναίκες… σε πολλαπλά επίπεδα. Ένα αναλόγιο για την γυναίκα και την απαραίτητη απελευθέρωση που χρωστάει στον εαυτό της, αλλά άλλο τόσο και στον άντρα που ακόμα δεν έχει ξεκολλήσει από άθλια στερεότυπα.

Αποσπάσματα αυτού του έργου θα διαβάσουν οι αγαπημένες ηθοποιοί Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Στέλα Φυρογένη & Άννα Γιαγκιώζη για ΕΝΑ ΒΡΑΔΥ ΜΟΝΟ ενώ τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Ανδρέας Αραούζος από την ALPHA SQUARE.

Πρόσκληση – Αφίσα – Αιδίων Μονόλογοι

Δελτίο Τύπου – Αιδοίων Μονόλογοι

Έργο & Βιογραφικά – Αιδίων Μονόλογοι

Πληροφορίες και κρατήσεις στο 22 842035/36