Το Μεσογειακό Ινστιτούτο Μελετών Κοινωνικού Φύλου (MIGS) σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Μέσης Εκπαίδευσης και το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου ανακοινώνει την έναρξη δήλωσης συμμετοχής στο Σεμινάριο Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης «Χτίζοντας Υγιείς Σχέσεις ανάμεσα στα Δύο Φύλα».

Στόχος του Σεμιναρίου είναι:

o Η βιωματική και θεωρητική επιμόρφωση εκπαιδευτικών σε θέματα στερεοτυπικών αντιλήψεων για τους ρόλους των δύο φύλων, της ισότητας των φύλων και της έμφυλης βίας στις σχέσεις των εφήβων.

o Η ανάπτυξη δεξιοτήτων για την υλοποίηση και αξιολόγηση βιωματικών εργαστηρίων ευαισθητοποίησης εφήβων στο σχολικό πλαίσιο.

o Η ανάπτυξη δεξιοτήτων αναγνώρισης, διαχείρισης και κατάλληλης παραπομπής τυχόν περιστατικών κακοποίησης παιδιών και εφήβων.

Από τους/τις εκπαιδευτικούς που θα επιμορφωθούν, τουλάχιστον 5 θα κληθούν να υλοποιήσουν το πρόγραμμα ευαισθητοποίησης εφήβων μαθητών/-ριών στις τάξεις, υπό το συντονισμό και τη στήριξη του MIGS κατά το σχολικό έτος 2015-16.

Ημερομηνίες διεξαγωγής του σεμιναρίου:

Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016

Διάρκεια: 24 ώρες (σε 3 ημέρες, Παρασκευή – Σάββατο – Σάββατο)

Προϋπόθεση συμμετοχής: Οι εκπαιδευτικοί που θα λάβουν μέρος στο σεμινάριο επιμόρφωσης είναι υποχρεωτικό να μπορούν να παρακολουθήσουν ολόκληρο το σεμινάριο (βλ. διάρκεια).

Οι ενδιαφερόμενοι/-ες μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή το αργότερο μέχρι τις 11 Ιανουαρίου 2016.

Διαβάστε την εγκύκλιο από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου (για περισσότερες πληροφορίες): Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος – Χτίζοντας Υγιείς Σχέσεις ανάμεσα στα Δύο Φύλα

Οι εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται να δηλώσουν συμμετοχή στο Σεμινάριο Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών του Προγράμματος GEAR against IPV ΙΙ με τίτλο «Χτίζοντας Υγιείς Σχέσεις ανάμεσα στα Δύο Φύλα» καλούνται να συμπληρώσουν την Αίτηση Εγγραφής – Χτίζοντας Υγιείς Σχέσεις ανάμεσα στα Δύο Φύλα: έως τις 11 Ιανουαρίου 2016.

 Η εγκύκλιος και η αίτηση συμμετοχής είναι επίσης διαθέσιμες στη σελίδα του Υπουργείου Παιδείας εδώ

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τη Χριστίνα Καϊλή στο 22842036/35 ή και στο Christina@medinstgenderstudies.org .

Με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης


GEAR