Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος – Υποβολής Αιτήσεων Συμμετοχής στο Σεμινάριο Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

«Χτίζοντας υγιείς σχέσεις ανάμεσα στα δύο φύλα»

GEARΤο Μεσογειακό Ινστιτούτο Μελετών Κοινωνικού Φύλου (MIGS), σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Μέσης Εκπαίδευσης και το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, ανακοινώνει τη διεξαγωγή Σεμιναρίου Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών με τίτλο «Χτίζοντας Υγιείς Σχέσεις ανάμεσα στα Δύο Φύλα» (Εγκύκλιος).

Στόχος του Σεμιναρίου είναι η βιωματική και θεωρητική επιμόρφωση εκπαιδευτικών σε θέματα στερεοτυπικών αντιλήψεων για τους ρόλους των δύο φύλων, ισότητας των φύλων και έμφυλης βίας στις σχέσεις των εφήβων, η παροχή της απαιτούμενης τεχνογνωσίας και ανάπτυξη δεξιοτήτων για την υλοποίηση και αξιολόγηση βιωματικών εργαστηρίων ευαισθητοποίησης εφήβων σε σχολικό πλαίσιο και η ανάπτυξη δεξιοτήτων αναγνώρισης, διαχείρισης και κατάλληλης παραπομπής τυχόν περιστατικών κακοποίησης παιδιών και εφήβων.

Χαρακτηριστικά Σεμιναρίου

Απευθύνεται σε: Εκπαιδευτικούς που διδάσκουν στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Τόπος διεξαγωγής: Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου ( η αίθουσες θα ανακοινωθούν σύντομα)

Περιεχόμενο

  • § Βιωματικό μέρος (συμμετοχή σε προσομοιωμένο πρόγραμμα ευαισθητοποίησης µε τη χρήση βιωµατικών ασκήσεων)
  • § Πρακτικό μέρος (ενημέρωση για τον τρόπο οργάνωσης και υλοποίησης του προγράμματος ευαισθητοποίησης εφήβων)
  • § Θεωρητικό μέρος (ενημέρωση για θέµατα ισότητας των φύλων, έμφυλης βίας και κακοποίησης-παραµέλησης των παιδιών, για το ισχύον νοµικό πλαίσιο, για τις διαθέσιµες υποστηρικτικές υπηρεσίες για θύµατα κακοποίησης κ.ά.)

Υλικό: Σε όλους/-ες τους/τις συμμετέχοντες/-ουσες θα δοθεί το εκπαιδευτικό υλικό σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή.

Βεβαίωση: Θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Κόστος: Δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής στην επιμόρφωση.

Χρόνος διεξαγωγής σεμιναρίου: 2-4 Ιουνίου 2016

Διάρκεια: Πέμπτη, Παρασκευή 9.00 π.μ. – 4.30 μ.μ και Σάββατο 9:00 π.μ.-1:00 μ.μ.

Διαλείμματα για καφέ και ελαφρύ φαγητό: Καλύπτεται από το MIGS για όλες/-ους τις/τους εκπαιδευτικούς.

Προϋπόθεση συμμετοχής: Οι εκπαιδευτικοί που θα λάβουν μέρος στο σεμινάριο επιμόρφωσης είναι υποχρεωτικό να μπορούν να παρακολουθήσουν ολόκληρο το σεμινάριο (βλ. διάρκεια).

Όσοι και όσες από εσάς επιθυμείτε να παρακολουθήσετε το Σεμινάριο Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών του Προγράμματος GEAR against IPV ΙΙ με τίτλο «Χτίζοντας Υγιείς Σχέσεις ανάμεσα στα Δύο Φύλα» θα πρέπει να δηλώσετε συμμετοχή  έως τις 29 Μαΐου 2016 και ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων/συμμετεχουσών είναι 35. Μπορείτε επίσης, να δηλώσετε συμμετοχή στην ηλεκτρονική πλατφόρμα εγγραφών του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, στη διεύθυνση http://www.pi-eggrafes.ac.cy, στην κατηγορία «Εξειδικευμένα Σεμινάρια. Σημειώνεται ότι η πλατφόρμα θα είναι ενεργοποιημένη για δηλώσεις έως τις 29 Μαΐου 2016.

Το Σεμινάριο υλοποιείται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος με τίτλο Gender Equality Awareness Raising against Intimate Partner Violence – II (GEAR against IPVII) το οποίο υλοποιείται με τη συγχρηματοδότηση του Προγράμματος DAPHNE III της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας

Μεσογειακό Ινστιτούτο Μελετών Κοινωνικού Φύλου (MIGS)

Λεωφόρος Μακεδονίτισσας, 46,

Τ.Κ 24005, Λευκωσία 1703, Κύπρος

Τηλ.: 22842036

Ε-mail: info@medinstgenderstudies.org / christina@medinstgenderstudies.org

Website: www.medinstgenderstudies.org

FB: https://www.facebook.com/medinstgenderstudies

Ιστοσελίδα προγράμματος (στα Αγγλικά): www.gear-ipv.eu